Oprávnění Connectoru
Omezte přístup připojených aplikací a ověřte akce s významnými důsledky.
Na této stránce
Vybrané Spaces a vaše role určují, co připojená aplikace smí v TEISENDA provádět. Space je společný pracovní prostor v aplikaci.
Vyberte Spaces připojení
Při připojení vyberte Spaces pod Připojení platí pro tyto Spaces. Později je změníte podle návodu Spravovat připojení.
- Potřebujete alespoň jeden Space nebo Také pro Spaces, ke kterým se později připojím.
- K dispozici jsou potvrzené Spaces, jejichž jste členem a které nejsou naplánované ke smazání.
- Při opuštění Space připojení ztrácí přístup. Při návratu se přístup může obnovit bez nového souhlasu; podmínky jsou níže.
Co znamená možnost pro budoucí Spaces?
S Také pro Spaces, ke kterým se později připojím se k připojení přidávají pozdější členství. Při změně výběru se budoucí členství počítají od této chvíle; Space odebraný při této změně zůstává mimo výběr.
Co se stane, když se znovu připojím ke Space?
Space může opět patřit k připojení bez nového souhlasu, pokud je stále v uloženém výběru nebo platí Také pro Spaces, ke kterým se později připojím.
Pokud jste během nepřítomnosti ve Space znovu uložili výběr Spaces a tato možnost je vypnutá, Space se automaticky nevrátí. Ověřte a změňte výběr připojení.
Každé volání uvádí Space
Nástroje hostingu vyžadují v space desetimístné Space-ID. Pokyny Connectoru žádají aplikaci, aby ho převzala z whoami nebo vašeho zadání a při více Spaces se zeptala.
Výsledek uvádí Space. Ověřte ho: při nesprávném výběru má aplikace podle pokynů zastavit.
TEISENDA ověřuje každé volání nástroje
Před provedením aplikace ověřuje účet, připojení, Space, členství, blokování a vaši roli. Nástroje uplatňují oprávnění a limity tarifů aplikace.
Uložená změna platí stejně jako změna v TEISENDA. Odmítnutí vysvětluje návod Řešení problémů.
Vaše role určuje povolené nástroje
- Vlastník, Administrátor a Uživatel mohou volat všechny nástroje hostingu.
- Pouze pro čtení mohou volat
hosting_list_projects,hosting_project_status,hosting_list_deploys,hosting_get_visibilityahosting_list_redirects. whoamia správa vlastních připojení nevyžadují určitou roli ve Space.
Proč vidím nástroje, které nesmím volat?
Seznam nástrojů nezávisí na roli. I nástroje pro čtení souborů vyžadují alespoň Uživatel; při chybějícím oprávnění aplikace odpovídá Vaše role v tomto Space to nedovoluje..
Ověřte informace o nástroji
Reference nástrojů u každého nástroje uvádí, zda čte, maže nebo mění viditelný obsah.
Co znamenají technické údaje?
readOnlyHint: čte bez změn.destructiveHint: maže, přepisuje nebo mění obsah viditelný návštěvníkům.idempotentHint: rozpozná stejné následné volání bez další změny.openWorldHint: působí na návštěvníky, DNS nebo certifikáty.
Změna se může provést bez potvrzovací otázky
Upozornění
Kromě tří případů níže nástroje provádějí operaci už při prvním volání. Zda aplikace předem požaduje váš souhlas, rozhoduje aplikace.
hosting_deploy_status také načítá stav a může přitom natrvalo odebrat starší verze. hosting_create_upload poskytuje adresu, přes kterou archiv nahrazuje celý koncept.
Tři nástroje vyžadují potvrzovací větu
Při prvním volání bez confirm se nic nezmění. Ověřte projekt, Space a důsledek; teprve druhé volání s vydanou větou provede akci.
| Nástroj | Potvrzení je nutné |
|---|---|
hosting_delete_project | vždy |
hosting_remove_domain | vždy |
hosting_set_visibility | při změně ze soukromého na veřejný |
Ve zablokovaném Space nepracuje žádný nástroj hostingu
whoami nadále zobrazuje zablokované Spaces. Příslušné blokování odstraníte takto:
- Nepotvrzený Space: otevřete potvrzovací odkaz z e-mailu.
- Naplánovaný ke smazání: osoba, která ho maže, obnoví Space.
- Zablokovaný TEISENDA: kontaktujte podporu.
Ukončete připojení v TEISENDA
Upozornění
Ukončení nelze vrátit zpět. Pro opětovné používání aplikace ji připojte znovu.
Ukončete připojení podle návodu Spravovat připojení. Může také skončit, pokud aplikace odvolá své přihlášení nebo jeho platnost vyprší.
Stačí odebrat Connector z aplikace?
U ChatGPT může připojení v TEISENDA skončit, u Claude zůstat zachované. Ověřte ho v TEISENDA a podle potřeby ho tam ukončete.
Při vypršení přihlášení připojte aplikaci znovu
Po 60 dnech bez používání zobrazuje TEISENDA připojení jako nepoužívané. Přihlášení aplikace lze obnovit do 60 dní od posledního obnovení. Pokud vypršelo, připojte aplikaci znovu.
Blokování může přerušit přístup
Účet naplánovaný ke smazání už nepracuje přes Connector. Zablokovaný Space zůstává v připojení, ale jeho nástroje nepracují.