Sprawdź limity Connectora
Sprawdź limity połączenia i pracy przez Connector.
Na tej stronie
Sprawdź terminy połączenia i limity pracy narzędzi w swoim Space. Space to wspólny obszar roboczy w aplikacji.
Te terminy obowiązują przy łączeniu
| Co | Wartość |
|---|---|
| Całe logowanie do Connectora, od rozpoczęcia w aplikacji do powrotu z TEISENDA | 10 minut, w przeglądarce, która je rozpoczęła |
| Decyzja na stronie zgody | 10 minut od wyświetlenia strony, jedna decyzja na wyświetlenie |
| Spaces połączenia | co najmniej jeden Space lub opcja dla przyszłych Spaces |
Tak długo jest ważne logowanie aplikacji
| Co | Wartość |
|---|---|
| Logowanie aplikacji | jedna godzina; potem aplikacja może je odnowić |
| Odnowienie logowania | możliwe do 60 dni po ostatnim odnowieniu; każde odnowienie jest jednorazowe, a po użyciu zastępuje je nowe |
| Czas bez używania, po którym karta pokazuje połączenie jako nieużywane | 60 dni, zobacz Logowanie i nieużywane połączenia |
Tak szybko działają zmiany z TEISENDA
| Co | Wartość |
|---|---|
| Zmiany w TEISENDA: Spaces połączenia, zakończenie połączenia, blokada Space | Connector zauważa je w ciągu minuty. Aplikacja stosuje je od razu przy każdym wywołaniu narzędzia. |
| Zmieniony katalog narzędzi lub zmienione instrukcje | Connector zauważa je w ciągu minuty. |
Te limity obowiązują przy każdym wywołaniu
| Co | Wartość |
|---|---|
| Czas wywołania narzędzia | dwie minuty |
| Rozmiar żądania do Connectora | 8 MB |
| Żądania na sekundę | 10 na adres IP. Z sieci Claude i ChatGPT TEISENDA liczy zamiast tego 10 na logowanie i 50 na adres dla żądań bez logowania. TEISENDA pozwala na krótkie skoki ponad te wartości; stale przekraczające je żądania odrzuca. |
| Wywołania bez ważnego logowania z jednego adresu IP | 30 w ciągu 10 minut; potem adres jest zablokowany przez godzinę. Sieci Claude i ChatGPT są wyłączone z tej reguły. |
Te limity obowiązują dla plików i przesyłania
Po przekroczeniu limitów może pojawić się ogólny komunikat o brakującym lub nieprawidłowym argumencie. Pomoc przy błędach podaje przyczynę i rozwiązanie.
| Co | Wartość |
|---|---|
Pliki na wywołanie hosting_put_files | 200 plików i 3 MB. Więcej plików prowadzi do komunikatu o argumencie files, a więcej danych do To za dużo na jedno wywołanie. Podziel pliki na kilka wywołań. |
Ścieżki na wywołanie hosting_delete_files | 200. Więcej prowadzi do komunikatu o argumencie paths. |
Pliki na odpowiedź hosting_list_files | 100; odpowiedź podaje next_offset do kontynuacji |
Plik, który hosting_read_file może odczytać | do 200 KB; większy prowadzi do Plik jest za duży, żeby go tu odczytać.. Jedno wywołanie zawiera najwyżej 40 000 znaków, a odpowiedź podaje next_offset do kontynuacji. |
| Ścieżki plików | względne, z ukośnikami; najwyżej 240 znaków, 12 poziomów i 100 znaków na nazwę. Bez nazw zaczynających się kropką, oprócz .well-known w katalogu głównym. |
| Szkice na projekt | najwyżej jeden; interfejs aplikacji zapisuje w tym samym |
Adres przesyłania z hosting_create_upload | Jest jednorazowy i ważny przez 15 minut; wynik podaje czas w expires_at. Archiwum ma do 200 MB, jest w formacie zip, tar lub tar.gz i trafia pod adres przez HTTP PUT. |
Uwzględnij także limity hostingu
Dla rozmiarów plików i wersji, liczby wersji i własnych domen obowiązują dodatkowo techniczne limity hostingu. Limity planu mogą być niższe.
Te limity obowiązują dla nazw, domen i przekierowań
| Co | Wartość |
|---|---|
| Nazwa projektu | od 1 do 80 znaków, bez znaków sterujących |
| Nazwa hosta własnej domeny | najwyżej 253 znaki, bez adresu IP, bez https:// i ścieżki; nie w strefach teisenda.com, teisendapages.com i teisendahosting.com |
| Przekierowania na projekt | 200 reguł. Źródło ma do 500 znaków, cel do 1000, a dozwolone statusy to 301, 302, 307 i 308. Po przekroczeniu jednego z tych limitów pojawia się Lista nie została zapisana:. Zbyt długie źródło lub cel TEISENDA zgłasza jako nieprawidłowe źródło lub cel, bez podania długości. |
| Ścieżki niedozwolone jako źródło przekierowania | /.teisenda i wszystko pod nią, /.well-known/acme-challenge i wszystko pod nią. Także dla nich pojawia się Lista nie została zapisana: |
Narzędzia także przestrzegają limitów planu
Wartości znajdziesz na stronie Limity hostingu. Free pozwala na łącznie 3 publikacje na Space. Przesyłanie i ponowne publikowanie poprzedniej wersji nie są liczone.
Uwaga
Nowa ukończona wersja może trwale usunąć najstarsze wersje. Opublikowana wersja i kopie zapasowe są chronione.
Po wykorzystaniu publikacji zapisywanie i przesyłanie nowych plików są zablokowane. Wcześniej opublikowane wersje nadal możesz publikować ponownie.
Co się stanie ze zbyt dużą wersją?
Wersja zbyt duża po rozpakowaniu, z za dużą liczbą plików lub niemieszcząca się w dostępnym miejscu jest odrzucana przy ukończeniu. Starsze wersje pozostają zachowane. max_bytes adresu przesyłania podaje dozwolony rozmiar archiwum. Pomoc przy błędach limitów planu wyjaśnia komunikaty.
Kiedy TEISENDA informuje o kończącym się miejscu lub projektach?
Jeśli wykorzystanie wzrośnie przez wywołanie narzędzia, obowiązują te same e-maile jak w aplikacji. Czas, odbiorców i powtórzenia opisują E-maile o wykorzystaniu.
Czy narzędzia nadal działają we wstrzymanym Space?
Jeśli TEISENDA wstrzyma Space po zakończeniu abonamentu, węzeł hostingowy nie udostępnia żadnej jego witryny. Narzędzia działają jak w każdym innym Space; Connector nie traktuje wstrzymanego Space jako zablokowanego.
- Obowiązują limity planu Free; do publikacji wliczają się także te z wcześniejszego planu. Po ich wykorzystaniu TEISENDA odrzuca
hosting_put_files,hosting_create_uploadihosting_deploydla gotowej wersji. - Żaden wynik nie mówi, że Space jest wstrzymany, a odwiedzający widzą stronę błędu. Pole
offlinedotyczy przełącznika pojedynczego projektu i pozostajefalse. hosting_create_uploadnie otrzymuje adresu we wstrzymanym Space i odpowiada Projekt jest offline.- Usuwanie projektów i domen nadal działa. Przejście na Free i ponowne zamówienie odbywają się w aplikacji; żadne narzędzie ich nie wykonuje. Więcej: Limity hostingu.
Ustawiaj kopie zapasowe w aplikacji
Kopia zapasowa pozostaje zachowana przy dodawaniu nowych wersji. Ustawiaj lub znoś jej oznaczenie w menu wersji w aplikacji; Connector nie udostępnia do tego narzędzia.
Uwaga
Przy usunięciu całego projektu usuwane są także jego kopie zapasowe.
Connector i aplikacja prowadzą dzienniki wykorzystania
Connector i aplikacja prowadzą kilka dzienników wykorzystania. Zawartość i potwierdzone okresy przechowywania opisują Dzienniki Connectora i aplikacji.